Marleen

Hoeveel Marlenen zijn er, wereldwijd? Zó uit mijn broekzak, ken ik er al een stuk of negen, variërend van oud bruin tot casino wit. Ik zat nog even te rekenen: als wij met zijn 17 miljoenen allemaal negen Marlenen kennen, kom je bruto uit op zo’n slordige 153 miljoen keer Marleen, wat mij aan de ruime kant lijkt, het aantal geëmigreerde Marlenen nog niet eens meegerekend, per boot.

Voordat u in paniek van een epidemie spreekt, kunnen wij het ons niet permitteren om onderhavige dames – zich immers van geen kwaad bewust – lukraak bij elkaar te gaan lopen zitten op te tellen.

Daarom maken wij voor de statistieken nog een correctie op een aantal logaritmische Marlenen, dat elkaar landelijk een beetje ligt te overlappen. Zij hadden het bijna voor de rest verpest. Men dele deze 153 miljoen dus door een korreltje zout. Kom ik in totaal uit 14.767 netto Nederlandse Marlenen, een keurig moyenne.

Behoort u tot één van deze gemiddelde Marlenen, dan maakt u dus percentueel precies evenveel kans op een winnend staatslot als die éne Marleen voor wie Mike Boddé zijn allermooiste liedje schreef. Vingers?

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek, saxofonist, webdesigner en tekstschrijver. Gezinskampioen tafeltennis. En alstie tijd over heeft ook fotograaf. Onregelmatig op Twitter en Instagram. Eindredacteur Jazz Bulletin.

0 reacties op “Marleen”

  1. 7804 Marlenen zijn er in Nederland volgens het Meertens Instituut. En allemaal hebben ze mazzel met zo’n liedje. Volgens mij kwam er niemand ooit op het idee een liedje ‘Sanneke’ te schrijven.

    Beantwoorden

Plaats een reactie