Marleen

Hoeveel Marlenen zijn er, wereldwijd?

Ikzelf ken er, zó uit mijn broekzak, al een stuk of negen, variërend van oud bruin tot casino wit.

Als u 17 miljoen keer heen gaat en zich vermenigvuldigt komt men op een bruto bedrag van zo’n slordige 153 miljoen keer Marleen, wat mij aan de ruime kant lijkt, het aantal geëmigreerde Marlenen nog niet eens meegerekend, per boot.

Voordat u nu in paniek van een epidemie spreekt, kunnen wij de dames — zich van geen kwaad bewust — niet klakkeloos gaan lopen zitten op te tellen.

Voor de statistieken maken wij dus nog een correctie op een aantal logaritmische Marlenen, dat elkaar landelijk een beetje ligt te overlappen. Bijna hadden zij het voor de rest verpest. Men deelt deze 153 miljoen dus door een korreltje zout. Maakt in totaal: 14.767 netto Nederlandse Marlenen.

De gemiddelde Marleen maakt dus percentueel precies evenveel kans op een winnend staatslot als die ene Marleen voor wie Mike Boddé zijn allermooiste liedje schreef.

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek is saxofonist, tekstschrijver, webdesigner, maakt foto's, video's en grafisch ontwerp. Regelmatig te vinden op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Reacties op “Marleen”

  1. 7804 Marlenen zijn er in Nederland volgens het Meertens Instituut. En allemaal hebben ze mazzel met zo’n liedje. Volgens mij kwam er niemand ooit op het idee een liedje ‘Sanneke’ te schrijven.

    Beantwoorden

Plaats een reactie