Martijn van Iterson en Peter Bernstein live!

In februari 2017 verwelkomde Martijn van Iterson zijn Newyorkse gitaarcollega Peter Bernstein als gast voor een workshop op het vermaarde Conservatorium van Amsterdam. Maar daar bleef de ontmoeting niet bij. Van Iterson had voor Bernstein een informeel optreden en een goddelijke ritmesectie geregeld op de plek, waar jazz zich het meeste thuisvoelt: de kroeg. Daar kruisten de gitaarhelden nog eens dunnetjes de degens.

Voor Bernie, zoals hij liefkozend wordt genoemd, sprak ik al eerder uitgebreid mijn bewondering uit op mijn blog. Een ruwe diamant, een muzikant zoals ik zou willen zijn. Helder, sterk, swingend, to the point en verrassend.

Geniet van Van Iterson en Bernstein live. Twee muzikale vrienden die hun levenswerk met elkaar delen: de liefde voor jazz. De vonken spatten er vanaf: Take the Coltrane.

Martijn van Iterson – gitaar
Peter Bernstein – gitaar
Marius Beets – contrabas
Marcel Serierse – drums

De Twee Spieghels

Het Leidse wijn- en jazzcafé De Twee Spieghels is een plek zoals je die zelden meer ziet. Elke avond live-muziek, het bestaat nog. Martijn zelf is het springlevende bewijs dat er in Leiden veel muzikaal talent rondloopt. En talent heeft een plek nodig. Om te groeien, om te rijpen. Dat kon in het vermaarde jazzcafé The Duke. Toen die plek ter ziele ging, heeft De Twee Spieghels die rol met glans overgenomen: een podium voor jazzmuzikanten en een gezamenlijke huiskamer voor muziekliefhebbers — ook niet onbelangrijk.

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek, saxofonist, webdesigner en tekstschrijver. Gezinskampioen tafeltennis. En alstie tijd over heeft ook fotograaf. Onregelmatig op Twitter en Instagram. Eindredacteur Jazz Bulletin.

Plaats een reactie