Nieuw leven!

Als je goed keek, kon je het al een beetje aan haar zien. In haar gezicht was iets veranderd. Ze straalde meer dan anders. Ze had een andere, vollere kleur. Kleine dingen of opmerkingen, waarvan later pas tot me doordrong wat het betekende.

Als Lisette me over een paar dagen een langwerpig, plastic apparaatje zou laten zien, wist ik maar al te goed waar ik op moest letten. Nadat ik het bij de Etos had gehaald, had ik als een spion in een James Bondfilm de gebruiksaanwijzing fotografisch in mijn geheugen opgeslagen.

‘Kun je me er eentje aanbevelen?’, vroeg ik losjes, wijzend naar een heel schap, aan een meisje in een lichtblauw tenue. ‘Nee,’ lachte ze, ‘ik heb er zelf nog geen ervaring mee.’ Dat hoopte ik ook voor haar, ze was hooguit zestien. Een opdracht die ik met gevaar voor eigen leven, of erger nog: reputatieschade, tot een goed einde heb gebracht.

Toen was het ineens maandagochtend, tweede Pinksterdag 2012. Lisette keek me aan. Wat hou ik toch van je, dacht ik nog. Op het apparaatje stond een streepje. En later nog één. Heel helder. Zij moest lachen. Ik ook. Zie je wel, dacht ik. We worden mama en papa!

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek. Saxofonist. Schrijver. Consultant. Twitter. Instagram.

53 reacties op “Nieuw leven!”

 1. Geweldig nieuws! Mijn favo twitter stel komt met een nieuwe episode, in 3D ook nog… Wauw! Ik wil jullie allemaal bere knuffelen! *danst door de kamer*

  Beantwoorden
 2. Lieve Tom & Lisette,
  Mooi geschreven blog en via deze weg nogmaals gefeliciteerd met dit nieuwe leven! Wat een fantastisch nieuws, ik ben echt heel erg blij voor jullie ;-))
  Groet, Sylvia

  Beantwoorden
 3. Lieve Tom en Lisette ,
  Wat een prachtig nieuws! Geniet intens van deze maanden want zo’n mooie ronde buik met leven er in is zo bijzonder. Het papa en mama zijn begint niet pas als de kleine er is maar is al lang begonnen. Ik wens jullie heel veel geluk en liefde en ben natuurlijk heel benieuwd wat voor mooi klein mensje er straks in januari op de wereld komt.
  Liefs Marlies

  Beantwoorden
 4. Heeeeee Tom!!!! Wauw, wat een superleuke verrassing zo op de ‘vroege’ ochtend!
  Hartstikke gefeliciteerd & dat alles maar soepeltjes zal verlopen!
  Dikke kus, tot snel, Angel

  Beantwoorden
 5. Tom en Lisette, wat een prachtig nieuws. Dat wordt een bijzonder lief nieuw mensje, kan niet anders, met jullie 2 als co-creators! Xxxxx anita

  Beantwoorden

Plaats een reactie