'Blues & Rhythm' nieuwe workshop bij U Jazz

Onder mijn begeleiding start in april de nieuwe jazz-workshop Blues & Rhythm bij U Jazz in Utrecht. De workshops zijn op 6 en 20 april en op 11, 18 en 25 mei (allemaal ‘s avonds) en vinden plaats in het Muziekhuis Utrecht. Zondagavond 5 juni is de eind-presentatie in TivoliVredenburg.

“De twee belangrijkste bestanddelen van de jazz worden wel eens vergeten: ritme en blues. In deze verhelderende workshop leer je op een nieuwe manier te kijken naar muziek beleven en zelf muziekmaken: je hoofd in de wolken, je voeten stevig in de aarde.
Samen met workshopleider saxofonist Tom Beek ga je terug naar de basis, naar de oerritmes en de taal waar het allemaal mee begonnen is: de blues. Je leert je ritmisch verder te ontwikkelen en je verbetert het spreken van de ‘taal’ die muziek heet. Daarna kun je alle kanten op, het avontuur tegemoet!
Concreet, laagdrempelig en gewoon erg leuk. Natuurlijk wordt er veel samengespeeld. We sluiten de workshop af met een uitvoering in het prachtige TivoliVredenburg. Geschikt voor iedereen, ongeacht je smaak, niveau of achtergrond, en voor alle instrumenten.”

Utrecht heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van jazz-workshops. Ooit in het SJU huis ontstaan en sinds enkele jaren voortgezet door U Jazz en de bijbehorende levendige community. De spelende mens staat hierin centraal.

“Elke workshop is anders, in onderwerp, insteek, benadering. In de ene luister je en leer je hoe jazz in elkaar steekt. In een andere dompel je je 8 weken lang met je instrument onder in de muziek van bijvoorbeeld Charlie Mingus en geef je aan het eind een spetterende uitvoering. In twee opzichten lijken de workshops wél op elkaar: plezier hebben in jazz staat voorop. Elke workshop staat onder leiding van een professionele workshopleider.”

Info en inschrijven: stuur een mail naar

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek, saxofonist, webdesigner, fotograaf en tekstschrijver. Onregelmatig op Twitter en Instagram. Eindredacteur Jazz Bulletin.

Plaats een reactie