‘Pil’ van Mike Boddé: boek en theatertournee

In het najaar van 2011 speel ik in de Nederlandse theaters met pianist, zanger, componist, cabaretier en schrijver Mike Boddé. Die ken je wellicht van tv. Bijvoorbeeld van de Mike & Thomas Show. De man is niet alleen erg geestig, hij is ook nog rete-muzikaal en speelt menig conservatorium-geschoold pianist van de spreekwoordelijke sokken. Hij schrijft ook.

In zijn boek Pil schrijft Mike ontwapenend, persoonlijk en met veel humor over zijn depressie, de manier waarop hij daarmee is omgegaan en tenslotte de overwinning. Het boek maakte veel los, onder andere op tv bij Pauw en Witteman. Kijk hieronder naar een fragment van deze uitzending:

Pil is ook de titel van het theaterprogramma. Een voorleesvoorstelling rond zijn boek Pil – hoe een cabaretier zijn depressie overwon met mooie liedjes en veel jazz. Het begin van een vernieuwde samenwerking met Mike, die ik eind jaren tachtig leerde kennen op het podium in het Leidse jazzcafé The Duke.

Mike Boddé & the Win Win Situation:
Mike Boddé – zang, Fender Rhodes (elektrische piano)
Tom Beek – tenorsax, sopraansax
Wim Bronnenberg – gitaar
Udo Pannekeet – basgitaar
Marcel Serierse – drums en percussie

'Pil' van Mike Boddé: boek en theatertournee, Tom Beek, Wim Bronnenberg, Udo Pannekeet, Marcel Serierse
‘Pil’ v.l.n.r. Marcel Serierse, Wim Bronnenberg, Mike Boddé, Udo Pannekeet en Tom Beek

In 2014 gingen we weer samen het theater in, ditmaal op uitnodiging van Cor Bakker, onder de naam ‘Cor Bakker ontvangt…’ We maakten ook de cd Bakker Boddé Beek.

Ook in 2018 gingen we de theaters in, met de duo-voorstelling ‘De Geurige Man‘, een voorleesvoorstelling van zijn gelijknamige boek.

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek, saxofonist, webdesigner en tekstschrijver. Gezinskampioen tafeltennis. En alstie tijd over heeft ook fotograaf. Onregelmatig op Twitter en Instagram. Eindredacteur Jazz Bulletin.

3 reacties op “‘Pil’ van Mike Boddé: boek en theatertournee”

 1. Ah te gek! Daar heb ik zin in. Ik vind eigenlijk alles wat Boddé in het theater maakt geweldig (geen principekwestie, maar is tot nu toe gewoon zo gebleken :), en de persoonlijke anecdotes in z’n shows scoren voor mij erg hoog. Dus deze show belooft wat.
  Daarnaast vind ik zoveel bekenden in de band ook wel erg leuk! 🙂
  Cheers!

  Beantwoorden
 2. Beste Tom en Band,
  We hebben erg genoten in het kennemer theater van Beverwijk van Mike Boddé, maar nog meer verrast door de fantastische band die stond te spelen.
  Veel complimenten voor de muziek, mijn kinderen van 16 jaar waren mee en die vonden de band het leukst van de hele avond. Keigoed en erg vet, zeiden ze.
  Vriendelijke groet
  Marijke en familie

  Beantwoorden
 3. Helemaal met Rene eens.
  Dacht laatst eens terug aan de eerste (?) show van Mike Bodde… ‘Marcel van de Put heeft Gilles de la Tourette’ en ‘Osteoporose, houdt uw botten heerlijk broos’… Om vervolgens jaren later met ex-schoonmoeder (riskant) ouderwets een potje te gaan lachen… om in een totaal andere show terecht te komen. Waar de jazz en studietour de band met mijn schoonmoeder gelukkig zelfs versterkte 🙂 (red. ze mocht gewoon weer mee terug, zittend naast me in de auto, niet de dakkoffer).
  En nu komt dan een heleboel samen in een erg fijne voorstelling; mogen bijwonen in Breda. En heren, ik heb genoten! O.a. opvallend en heerlijk om te zien: de bijna luiaard-rustige Wim. Waarbij je eerst denkt: speelt-ie wel op die gitaar? Om even later -ja, hij speelt!- van je stoel te vallen.
  En Tom, ik heb best wel wat saxofoon mogen aanhoren, voornamelijk in Paradox – Tilburg, maar man wat goed! Echt steengoed. Bedankt 🙂

  Beantwoorden

Plaats een reactie