Album Gregor Hamilton: ‘Through my eye’

Gregor Hamilton is een zeer gewaardeerd muzikant en een goede vriend. Hij is betrokken bij een groot aantal Nederlandse topproducties zoals Ruth Jacott, Nick & Simon, Jan Smit en De Beste Zangers. Ook maakte hij regelmatig muziek in opdracht, bijvoorbeeld voor De Efteling.

Gregor

Gregor’s Grote Muziekavond was de titel van zijn eerste eigen cd uit 1999, opgenomen in het Haagse café De Paap. Zijn tweede solo-album liet zo’n twaalf jaar op zich wachten. Gregor’s muziek raakt de luisteraar recht in het hart: authentieke, heldere songs met invloeden van James Taylor en Toto. Als je de muziek hoort, begrijp je waarom het zo lang geduurd heeft. Het is de manier waarop alle muzikale details zijn uitgewerkt, de zorg die hij aan de liedjes en aan de productie heeft besteed.

Through my eye

Op zijn tweede ‘kindje’ spelen allemaal geweldige musici en solisten mee uit vriendenkring van Hamilton, waarmee hij de afgelopen jaren gespeeld heeft, die allen – bekend of onbekend – tot de top van Nederland behoren. Through my eye is een schitterende plaat geworden die het wachten dubbel en dwars waard maakt. Solisten zijn onder andere Lesley van der Aa, Jan Dulles, Lo van Gorp en Astrid Akse. Ik ben er heel trots op dat ik eraan mocht meewerken!

De muziek en meer over Gregor vind je op zijn website Hamilton Music. Het album is te koop op iTunes!

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek, saxofonist, webdesigner en tekstschrijver. Gezinskampioen tafeltennis. En alstie tijd over heeft ook fotograaf. Onregelmatig op Twitter en Instagram. Eindredacteur Jazz Bulletin.

Plaats een reactie