Prachtige portretten van de Nederlandse Jazz

Op tv-zender NPO Cultura worden sinds 2014 regelmatig portretten uitgezonden van Nederlandse jazzmusici, op de zondagavond. De serie is uitgegroeid tot een indrukwekkende bloemlezing van de Nederlandse jazz. Filmmaker Jan Kelder maakte de Jazzportretten in samenwerking met het Nederlands Jazz Archief.

Een greep uit de geportretteerden: Jesse van Ruller, Eric Ineke, Tony Overwater, Martin van Duynhoven, Guus Janssen, Angelo Verploegen, Paul van Kemenade, Jasper van ‘t Hof, Cees Schrama, Erik van Lier, Denise Jannah, Ruud Jacobs, Michiel Borstlap, Pierre Courbois, Eric Vloeimans, Corrie van Binsbergen, Yuri Honing, Ack van Rooyen, Han Bennink, Benjamin Herman, Louis van Dijk, Ben van den Dungen, Ado Broodboom, Jarmo Hoogendijk, Ronald Snijders, Rein de Graaff, Hans Dulfer, Tonny Nüsser, Bob Kaper, Roefie Hueting, Greetje Kauffeld, John Engels, Theo Loevendie, Rob Agerbeek, Jacques Schols, Willem van Manen, Marius Beets.

Prachtige portretten, deze serie. Een mooi document van deze levende muziek en van de geschiedenis die de Nederlandse jazz rijk is.

tom beek (c) hans reitzema

Saxophonist by night. WordPress expert by day. Editor-in-chief Jazz Bulletin. Twitter. Instagram.

Plaats een reactie