Podcast: fabelachtige Nederlandse pianisten in ‘Jazz at the Pinehill’

Tussen 1999 en 2002 kregen twaalf Nederlandse pianisten carte blanche in de Leersumse studio The Pinehill: Bert van den Brink, Frans Elsen, Rob van Kreeveld, Rob Madna, Lex Jasper, Hans Vroomans, Karel Boehlee, Rob van Bavel, Harry Happel, Jan Huydts en Rein de Graaff.

Deze fabelachtige pianisten speelden allemaal op dezelfde Bösendorfer Imperial concert vleugel, de ‘290’. De serie werd uitgebracht onder de titel Solo Piano – Jazz at the Pinehill.

Studio-eigenaar Willem van Barneveld organiseerde deze pianoconcerten in zijn eigen studio voor een klein publiek. Voor de cd-serie haalde hij zijn inspiratie uit de Amerikaanse serie Live at Maybeck. Tussen 1989 en 1995 organiseerde Concord Records meer dan veertig solo piano recitals in de Maybeck Recital Hall in Berkeley (Californië). 

Voor de radiouitzending van 20 januari 2024 op de Concertzender selecteerde ik negen tracks uit de Pinehill-serie. De uitzending is ook te beluisteren op Spotify in mijn podcast C’est le Tom qui fait la musique.

Playlist:
1. Karel Boehlee – The Man I Love
2. Bert van den Brink – 24 Rozen
3. Jan Huydts – Nobody Else But Me
4. Lex Jasper – Never Never Land
5. Frans Elsen – Squeeze me
6. Hans Vroomans – Everybody’s Song But My Own
7. Rob van Kreeveld – The End of a Love Affair
8. Rob van Bavel – Nardis
9. Rob Madna – Footprints

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek, saxofonist, webdesigner, fotograaf en tekstschrijver. Onregelmatig op Twitter en Instagram. Eindredacteur Jazz Bulletin.

Plaats een reactie