Plaatjes draaien bij de Concertzender

Tussen alle bedrijven door — mijn bedrijf loopt gelukkig goed, ondanks alles — werd ik gevraagd voor iets heel leuks. Een radioprogramma bij de Concertzender!

Meteen dacht ik terug aan 1985, toen ik, gek van muziek, lang opbleef voor radioprogramma’s. Gekluisterd aan de (vrij matige) speaker van mijn wekkerradio luisterde ik naar In the Midnight Hour van Hans Dulfer, de programma’s van Aad Bos, Michiel de Ruyter, Lex Lammen, TROS Sesjun, noem ze maar op. Door radio word je verrast. Je steekt er altijd wat van op.

De eerste uitzending van een uur heb ik afgelopen week thuis opgenomen, in mijn eigen studio. Lullen over muziek. nou dat kan ik wel… Hopelijk is het ook leuk om naar te luisteren.

De mooiste platen trok ik uit de kast: Coltrane, Cannonball, Brecker, Scofield, Toots, Branford, Kenny Garrett, Rickie Lee Jones, Robben Ford, Yellowjackets, Joe Henderson, het Metropole Orkest, Miles, Wayne, Herbie, Ron en Tony, Michael Leonhart, Jon Herington enz. Zo leuk om te doen. En volgende week mag ik weer!

Aanstaande zaterdagavond wordt het uitgezonden bij de ⁦Concertzender⁩ van 22-23u in de serie JazzNotJazz. Tot januari doe ik er een stuk of vijf.

Benjamin Herman sax saxofoon club jazz tenorsax foto (c) tom beek
tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek is saxofonist, schrijver, webdesigner en fotograaf. Regelmatig te vinden op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie