De gitaar en de mannen van Ed Struijlaart

Podcasts zijn hot. Dat vind ik een mooie ontwikkeling, aangezien audio lange tijd het onderschoven kindje was op het door visuele content overheerste Internet. In de jungle van nieuwe podcasts vond ik op aanraden van Marco Raaphorst de Gitaarmannen, een podcast van de innemende zanger/muzikant/gastheer Ed Struijlaart. Waar gaat het over? De liefde voor de gitaar!

Wie zijn er zoal te gast? Spike van Di-rect, Stephanie Struijk van Stevie Ann, Pascal Jacobsen van Bløf, Rob Winter van Borsato, Jaap Kwakman van de 3JS, Bertolf. Allemaal koningen van de gitaar. And counting.

Waar gaat het dan over? Snaren, stemmen. Vingers en sound. Hals en brug. Tremolo’s. Gibsons, Fenders. Akoestisch en elektrisch. Helden en heldinnen. Solo’s en slagjes. Liedjes en melodietjes. Pedalen en effecten. Ronkende versterkers, buizen, knoppen en eindtrappen. Over zangers, bassisten en andere onbelangrijke bandleden. En natuurlijk over muziek! Pop en rock. En meisjes. Maar vooral over gitaar. Ik hou ook van gitaar. Van Brian May, Deep Purple, van The Eagles, van Cok van Vuuren, van Tim Langedijk, van Curtis Mayfield, van Chic, van Jim Hall, Peter Bernstein, Wes Montgomery en van Martijn van Iterson.

Hulde voor Ed! Mooie gasten, mooie verhalen. Chapeau. Heerlijk om naar te luisteren!

tom beek (c) hans reitzema

Saxophonist by night. WordPress expert by day. Editor-in-chief Jazz Bulletin. Twitter. Instagram.

Plaats een reactie