In de studio met Sebastiaan Cornelissen: ‘Megalodon’

Drummer extraordinaire Sebastiaan Cornelissen vroeg me of ik een track wilde inspelen voor zijn nieuwe album. Tuurlijk Bas.

Hij is een bijzonder getalenteerde oude makker, op wiens eindexamen ik nog speelde. Een productieve componist die altijd mooie eigen dingen doet. Op dit moment drumt in de upocoming band Tristan.

Dat hij zeer inventief gitaar speelt, wist ik al. Toch ben ik elke keer verbaasd over zijn vondsten. Bas speelde en passant ook nog contrabas en keyboards. Naast mijzelve op de saxofoon, speelde ook Oscar Schulze mee op dit nummer, op vibrafoon.

Een hobby-project. Maar dat kunnen de moeilijkste zijn. Het kostte me een paar sessies om de solo er goed op te krijgen (en zelf te filmen). Complexe harmonieën. Daarom wilde ik het simpel houden en bluesy.

Deze komt op Bas’ nieuwe album Rock The Motion. Meer van hem vind je op zijn Bandcamp-pagina. Enjoy!

N.B. Gelijk maar even opgezocht wat ‘megalodon’ betekent. Wikipedia zegt: een uitgestorven haaiensoort, die enorme afmetingen kon bereiken. Doe er je voordeel mee.

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek. Saxofonist. Schrijver. Consultant. Twitter. Instagram.

Plaats een reactie