Jeff Beck en schaatsen

Ik keek vandaag naar een fragment van de Olympische Spelen in Pyeongchang, van het onderdeel kunstschaatsen nota bene. Het deed me denken aan trombone. Je kijkt er tientallen jaren niet naar om, totdat je ineens iemand tegenkomt die het écht heel goed kan.

Toen Ryom Tae-ok en Kim Ju-sik begonnen voelde ik het meteen. Er is iets met deze twee. Kijken ze gewoon blijer dan de anderen, bewegen ze mooier? Ze doen dit zo mooi sámen, zo lief en sierlijk. Enfin, geloof me of niet, over een paar jaar zal ik waarschijnlijk keihard ontkennen dat ik ooit een kür kunstschaatsen heb uitgekeken, maar ik zat op het puntje van mijn stoel.

Toen gebeurde het. Jeff Beck galmde uit de speakers. Hij speelde A day in the life van The Beatles, van zijn album Live in Tokyo uit 1999 (dat ik verdorie nergens kan vinden). Zijn genadeloze gitaar kwam binnen. Die huilende gitaarnoten en dan ook nog zo’n schurende melodie. Vooral wanneer hij even nog een oktaaf hoger gaat.

Mooi toch, Jeff Beck en schaatsen. Bedenk je niet. Hieronder beeld en geluid. Ben benieuwd of jij het net zo mooi vindt als ik.

tom beek (c) hans reitzema

Tom Beek is saxofonist, tekstschrijver, webdesigner, maakt foto's, video's en grafisch ontwerp. Regelmatig te vinden op Twitter en Instagram. Gek op jazz en koffie. Ruikt aan boeken.

Plaats een reactie