Momenten dat ik je mis

Er zijn momenten dat ik het er moeilijk mee heb, niet te weten waar je bent. Of wat er precies gebeurd is. Dat ik geen afscheid van je kon nemen. Misschien was het beter dat je onder een bus terecht was gekomen — dan wist ik tenminste waarom je er nu niet meer bent.

Iets meer duidelijkheid was ons niet gegeven. Een wekenlange, uitputtende, massale zoektocht in een straal van veertig kilometer, tientallen mensen — misschien wel honderden — die spontaan hun hulp aanboden, oproepen via Twitter, radio en tv: het leidde allemaal niet tot de hereniging waar we zo op hoopten.

Er zijn momenten dat ik het weer even moeilijk vind, om te accepteren dat je er niet meer bent. Ook al ben ik ervan overtuigd dat je het heel goed hebt gehad. Ook al heb ik nergens spijt van. Ook al heb ik intens genoten van elk moment met jou. Je was voor ons — ondanks het feit dat we geen gezinnetje meer waren — een baken van plezier, harmonie en vriendschap.

De momenten dat ik je mis: ze worden schaars. Steeds schaarser. Maar ze zijn er nog wel.

Dan leg ik in gedachten even mijn hoofd in jouw schoot. En kus ik je zachte hondenhoofd. Dan spelen we samen, met een bal of een stok. Dan kriebel ik je op je buik. Dan fluister ik iets in je oor. En dan doe jij je kopje scheef. Dan gaan we lekker naar buiten, de hort op. Jij en ik, onafscheidelijk.

Twaalf jaar lang was je mijn beste maatje. Vandaag is het precies vijf jaar geleden dat ik je voor het laatst zag.

Vrolijk, spelend, lief en sociaal, in goede gezondheid. Dat beeld houd ik dan maar vast.

tom beek (c) hans reitzema

Saxophonist by night. WordPress expert by day. Editor-in-chief Jazz Bulletin. Twitter. Instagram.

0 reacties op “Momenten dat ik je mis”

 1. Lieve Tom,
  Wat kan ik me dat voorstellen, dat onafgemaakte, onbevredigde gevoel, buiten je verdriet en gemis wat steeds minder wordt, is dit iets wat altijd zal blijven knagen.
  Hoop je snel weer eens te zien, lieve gozer!
  Dikke kus,
  Joke

  Beantwoorden

Plaats een reactie