De Jongen van de Muziekjes, zo sprak men over Rogier van Otterloo. Het is de titel van de documentaire die Melchior Huurdeman in 2005 maakte.
Van Otterloo was jarenlang chef-dirigent van het Metropole Orkest. Velen zien de periode ‘onder Van Otterloo’ als de beste tijd van het orkest. Wie kent niet de geweldige muziek van Turks Fruit? Maar er is nog veel meer! Zijn hele oeuvre komt voorbij. In de docu komen onder andere Willem Duys, Ruud Jacobs, Louis van Dijk, Ernö Olah en Toots Thielemans en zelfs Willem Breuker aan het woord. Rogier van Otterloo was geniaal, geobsedeerd, geliefd.
Aan de hand van Willy van Otterloo en zoon Bas van Otterloo zien we Rogier’s ‘jongenskamer’ met partituren, foto’s en prachtige filmbeelden. Deze documentaire voor Vrije Geluiden (VPRO) is een indrukwekkend eerbetoon aan één van de grootste en meest invloedrijke Nederlandse musicus.
Er is ook een interview met Peter Faber, waarin Rogier van Otterloo uitlegt hoe hij te werk ging bij de muziek voor Soldaat van Oranje. Hij heeft het over de ‘muzikale motoriek’ van de film. Heel interessant!
Reacties op “Rogier van Otterloo en het heilige vuur”
Het heilige vuur van Rogier van Otterloo http://t.co/fkYszIyv0s #video
RT @DrShock: Het heilige vuur van Rogier van Otterloo http://t.co/fkYszIyv0s #video